chain


Nadere uitleg RSS 
Nieuwsberichten zijn ook te volgen via ons Telegram channel

10 leden exposeren tijdens Sint Rosa festival 2018
Tijdens het Sint Rosa festival 2018 exposeren 10 leden in de rondgang van het Dominicanenklooster, Oude Markt 1 te Sittard. Te bezoeken op vrijdag 24-08-2018 van 16:00 tot 20:00 uur en op zaterdag 25-08-2018 en zondag 26-08-2018 van 11:00 tot 18:00 uur.

Expo Sint Rosa Festival 2018


Truus Houben neemt deel aan expositie in Hasselt
Truus Houben neemt deel aan een expositie die werken omvat die gemaakt zijn door geselecteerde kunstenaars van 8 Limburgse kunstacademies. De expositie vindt plaats bij Abdijsite Herkenrode, Herkenrodeabdij 4 te Hasselt (B), zowel binnen de ruimtes van de abdij, als in de kloostertuin en de kapel. De expositie is dagelijks te bezoeken van 10:00 tot 17:00 uur in de periode 06-07-2018 t/m 26-08-2018.


Rob Courtens exposeert in Heythuysen
Rob Courtens exposeert in de galerie en beeldentuin van galerie Bont en Blauw, Vlasstraat 30 te Heythuysen, van 14-07-2018 t/m 05-08-2018. Voor meer info zie: www.galeriebontenblauw.nl


Lei Hannen neemt deel aan Ciro Artwalk
Lei Hannen neemt deel aan de Ciro Artwalk, die plaatsvindt van 03-06-2018 tot 03-09-2018 in Horn. De artwalk leidt in een bosrijke omgeving langs ruim 60 beelden. Voor meer info zie: www.ciro-horn.nl/artwalk

Ciro Artwalk


Drie leden exposeren in Heythuysen
Godelief Ceulemans, Leo Horbach en Clemens Maassen exposeren in de galerie en beeldentuin van galerie Bont en Blauw, Vlasstraat 30 te Heythuysen, vanaf 03-06-2018. Voor meer info zie: www.galeriebontenblauw.nl


Clemens Maassen exposeert in Valkenburg
Clemens Maassen exposeert samen met Mattanja Coehoorn en Jeroen Meijs van 10-06-2018 t/m 12-08-2018 in het museum Land van Valkenburg, Grotestraat Centrum 31 te Valkenburg a/d Geul De vernissage vindt plaats op 10-06-2018 om 15:00 uur.

Land van Valkenburg


Drie leden exposeren in Epen
Jacob Muys, Helga van der Poel en Jos Solberg nemen deel aan de expositie "Limburgse landschappen uit de kunst" in hoeve Vernelsberg, Plaatweg 3 te Epen. De expositie is vrij toegankelijk in de periode 14 t/m 17 juli, van 11:00 tot 17:00 uur.

Limburgse landschappen uit de kunst


Drie leden ontwerpen kunstwerk voor Parc Imstenrade
Op 17-10-2016 werd het kunstwerk "Levensboom", dat ontworpen en vorm gegeven werd door Cees Alfrink, Monique Lipsch en Jos Solberg, geplaats in de lounge van de afdeling "kleinschalig wonen" van Parc Imstenrade in Heerlen.

Levensboom


In memoriam Han Willigers
Niet geheel onverwacht, maar toch nog veel te snel, moeten wij afscheid nemen van Han Willigers, nadat ons reeds in 2014 haar man Hans van den Eertwegh ontviel. Wij denken aan Han terug als een zeer gewaardeerd en actief lid van de Limburgse Kunstkring die 15 jaar lang enthousiast deelnam aan onze gezamenlijke activiteiten en die zich als lid van de social-event-commissie inzette voor het bevorderen van de onderlinge samenhang binnen ons kunstcollectief. Als kunstenaar werd Han geïnspireerd door de mens met zijn bewegingen, gedrag, uiterlijk en vooral menselijke emoties die ze artistiek tot uitdrukking bracht in haar sculpturen en objecten. Wij zullen haar node missen...

Jos Solberg - interim voorzitter Limburgse Kunstkring

Han Willigers


Brain Art in Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad
Een mooi artikel over het project Brain Art werd geplaatst in Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad op 28 augustus 2015. Lees en/of download het artikel hier.


In Memoriam Peter Widdershoven

Peter WiddershovenOp zondag 15 februari 2015 is Peter Widdershoven, na een kort ziekbed, overleden op de leeftijd van 67 jaar. Peter was de eigenaar van galerie 3G in Sittard, die o.a. diverse leden van de Limburgse Kunstkring de gelegenheid gaf om in Sittard te exposeren. Ook stelde hij zijn galerie belangeloos ter beschikking voor het "Next Life" project van de LKK. In de galerie zullen, naar wens van Peter, nog twee exposities plaatsvinden, waarna de galerie per 1 mei 2015 gesloten zal worden. Wij (én Sittard) verliezen hiermee helaas een sympathiek en zeer betrokken mens en tevens een mooie, toegankelijke galerie.


In Memoriam Hans van den Eertwegh

Hans van den EertweghTotaal onverwacht hebben wij afscheid moeten nemen van Hans van den Eertwegh. Hij is in zijn slaap overleden. Op zaterdag 15 november 2014 waren we met velen op de natuurgraafplaats Bergerbos in St.Odiliënberg. Die plaats had Hans eerder aangeven als een goede plek voor een laatste samen zijn, zonder dat hij wist dat dat zo snel en onverwacht ook daadwerkelijk het geval zou zijn. Wij denken aan Hans als een belangrijk man voor onze kunstkring. Als voorzitter heeft hij zeven jaren niet alleen leiding gegeven, maar ook gezorgd voor een sfeer van saamhorigheid.
Als kunstenaar heeft Hans steeds zijn belangstelling voor mensen duidelijk gemaakt. Kleurrijk zijn zij aanwezig op veel van zijn schilderijen. Samen met Han exposeerde hij nog in het najaar 2014 op succesvolle wijze in galerie Ipomal te Landgraaf. Han gaat door met haar werk. Wij steunen haar als lid van onze kring, terwijl we Hans node zullen missen.

Willem Jansen, voorzitter Limburgse Kunstkring


Kunstwens van Nikita
In het kader van het samenwerkingsverband tussen de Limburgse Kunstkring en de Stichting Kunstwens en het Academisch Ziekenhuis Maastricht, heeft Jos Solberg de kunstwens van Nikita in vervulling laten gaan. Lees het verslag van Jos.


Kunstwens van Dilckosh
In het kader van het samenwerkingsverband tussen de Limburgse Kunstkring en de Stichting Kunstwens en het Academisch Ziekenhuis Maastricht, heeft Arno Roeloffzen de kunstwens van Dilckosh in vervulling laten gaan. Lees het verslag van Arno.


In Memoriam Ger Nissen

Op 8 augustus jl. overleed Ger Nissen (1927 - 2014), lid van de Limburgse Kunstkring sinds 1994. Bestuur en leden wensen zijn echtgenote en familieleden veel sterkte toe bij dit verlies.Ger Nissen


Kunstwens van Johnny
In het kader van het samenwerkingsverband tussen de Limburgse Kunstkring en de Stichting Kunstwens en het Academisch Ziekenhuis Maastricht, heeft Betty Willems de kunstwens van Johnny in vervulling laten gaan. Lees het verslag van Betty.


Presentatie van de catalogus van het project LKK2010 (Vivre)
Op 6 maart 2013 werd bij Stichting Vivre de catalogus van het project LKK2010 gepresenteerd. Klik hier voor een foto-impressie van de presentatie en een digitale impressie van de catalogus.


Kunstwens van Frank
In het kader van het samenwerkingsverband tussen de Limburgse Kunstkring en de Stichting Kunstwens en het Academisch Ziekenhuis Maastricht, heeft Jos Solberg de kunstwens van Frank in vervulling laten gaan. Lees het verslag van Jos.


Kunstwens van Suzanne
In het kader van het samenwerkingsverband tussen de Limburgse Kunstkring en de Stichting Kunstwens en het Academisch Ziekenhuis Maastricht, heeft Arno Roeloffzen de kunstwens van Suzanne in vervulling laten gaan. Lees het verslag van Arno.


Enkele leden begeleidden zieke kinderen in AZM Maastricht (Kunstwens)
In week vijf van 2012 werden zieke kinderen in het AZM te Maastricht begeleid door enkele leden van de Limburgse Kunstkring bij het maken van kunstwerkjes voor een tentoonstelling in het Ziekenhuis op zaterdag 4 februari. Annelies Rademakers, Jos Solberg en Willy Vossen begeleidden de kinderen in het kader van het samenwerkingsverband van de LKK met de Stichting Kunstwens, die aktief is op de kinderafdelingen van de Academische Ziekenhuizen in Nederland.

KunstwensKunstwensKunstwens


Kunstwens van Luuk
In het kader van het samenwerkingsverband tussen de Limburgse Kunstkring en de Stichting Kunstwens en het Academisch Ziekenhuis Maastricht, hebben Annelies Rademakers en Resie Beelen de kunstwens van Luuk in vervulling laten gaan. Lees het verslag van Resie.


Valentijns-kunst in het Ronald McDonald Huis
In het kader van het samenwerkingsverband tussen Stichting Kunstwens en Limburgse Kunstkring, schilderden patientjes van het Academisch Ziekenhuis Maastricht, samen met leden van de Limburgse Kunstkring, op Valentijnsdag 2011 prachtige harten in allerlei soorten en maten. De kusntwerken werden opgehangen op de kaners van hun ouders in het Ronald McDonald Huis in Maastricht. Lees hier het bericht zoals geplaatst op de website van Maastricht Aktueel op 18-02-2011.

ValentijnskunstValentijnskunstValentijnskunstValentijnskunst


Brievenboek van de Limburgse Kunstkring uit de periode 1918 tot 1924
In het jubileumjaar 2010 heeft de Kunstkring de beschikking gekregen over een brievenboek van de Limburgse Kunstkring uit de peiode 1918 tot 1924, uit de nalatenschap van Jef Notermans. Het handgeschreven origineel van V. Smeets werd aan de Kunstkring geschonken door Harry J. Hendriks van het Antiquariaat "De Keerkring" in Malden. De transcriptie is van Jos Solberg, vice voorzitter van de huidige Limburgse Kunstkring. Lees hier het brievenboek.


Willem Jansen krijgt Vincent Mientjes Award
Tijdens de feestelijke vernissage van de jublileumexpositie van de Limburgse Kunstkring (1910 - 2010) in de galerie 3G te Sittard werd aan de voorzitter Willem Jansen de Vincent Mientjes Award uitgereikt. Deze onderscheiding is bedoeld als blijk van waardering voor personen die zich ingezet hebben voor de Limburgse Kunstkring en/of voor de bevordering van het kunstzinnig klimaat in het algemeen in onze regio. De expositie is te bezoeken t/m 8 januari 2011.Samenwerkingsverband Stichting Kunstwens en Limburgse Kunstkring
De Limburgse Kunstkring is in het kader van sociaal maatschappelijke betrokkenheid een samenwerkingsverband aangegaan met de Stichting Kunstwens en het Academisch Ziekenhuis in Maastricht. Klik hier voor meer informatie over dit samenwerkingsverband.


Top

Copyright © 2006 - 2018 Limburgse Kunstkring / Theo Solberg.
Alle rechten voorbehouden.