Groepsexpositie 2021 bij ECI Cultuurfabriek in Roermond

In verband met de landelijke Corona-maatregelen en de daarmee samenhangende richtlijnen is het inmiddels duidelijk dat onze LKK-groepsexpositie in juni bij ECI in Roermond geen doorgang kan vinden. Dit heeft het bestuur doen besluiten alles te heroverwegen.
Na intern beraad hebben we besloten:
  • Combi-tentoonstelling (jaar- en thematentoonstelling) in juni 2021 wordt geannuleerd.
  • Jaarexpositie verschuift naar juni 2022: in de bovenruimte van het ECI-gebouw.
  • Thema expositie wordt geparkeerd, in afwachting van een geschikte andere locatie.

Het bestuur.


"You talkin' to me?", de kunst van communiceren in 2021, is het thema van de groepsexpositie van 2021.

"You talkin' to me?" zijn de iconisch geworden woorden van Robert De Niro in de film "Taxi Driver". Daarin komt Travis Bickle als oorlogsveteraan aan in New York en gaat hij werken als taxichauffeur. Bickle is met afschuw vervuld door het verdwijnen van elk besef van normen en waarden. De antiheld beraamt een plan om de stad schoon te vegen van de filth and scum (vuiligheid en uitschot).

Zijn de talloze en vrijwel onbegrensde mogelijkheden om te communiceren een fantastische ontwikkeling die vooral veel goeds heeft gebracht in ons voortdurende streven naar vooruitgang? Of zijn we alleen maar voortdurend in gevecht met: nep nieuws, opruiing, polarisatie, verkiezingen, eenzaamheid, wantrouwen, thuiswerken, telefoonverslaving en complottheorieën?
In 2021 is communicatie hotter dan ooit. Want als we allemaal anders communiceren, hoe kunnen we elkaar dan nog begrijpen en bereiken?

Het thema "Communicatie" is het grote onderwerp geworden van de jaarexpositie. Vrijwel alle leden voelden zich uitgedaagd om voor deze expositie één van de vele aspecten van communicatie in een visueel beeld om te zetten. In diverse disciplines leveren zij een bijdrage, van schilderkunst tot videokunst, van glaskunst tot installatiekunst. Van werk dat tot nadenken stemt tot "cartoon"-kunst met een knipoog. Tevens tonen zij, naast thema-gerelateerde creaties, kunstwerken in hun persoonlijke stijl.

De expositie vindt plaats van 05-06-2021 t/m 27-06-2021 bij ECI Cultuurfabriek, ECI 13 in Roermond.
Onder voorbehoud van Corona maatrgelen:
Vernissage: zaterdag 05-06-2021 om 16:00 uur.
Bezoektijden:
maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur
zaterdag van 09:00 tot 13:00 uur
zondag van 10:00 tot 14:00 uur

De kunst van communiceren in 2021Privacy-informatie voor bezoekers van deze website
Copyright © 2006 - 2021
Limburgse Kunstkring / Theo Solberg.
Alle rechten voorbehouden.