Flamencosa - Tussenspel bij de Limburgse Kunstkring expositie bij kasteel Vliek
Optreden van Flamencosa, flamenco muziek en dans, tijdens de expositie op zondag 02-06-2019 tussen 14:00 en 16:00 uur in de Tiendschuur van Kasteel Vliek in Ulestraten.

Zoekend naar uitdagingen werkte Annemiek Kusters na haar studie op de kunstacademie als free-lance grafisch ontwerpster en illustratrice. In die jaren raakte het gitaarspelen, zingen en dansen op de achtergrond. Totdat ze kennis maakte met flamencomuziek! De oorsprong en achtergronden van een cultuur waarin muziek de taal van de ziel werd. Deze muziek raakte haar diep en inspireerde haar om op zoek te gaan naar de "flamenco" in haarzelf. Samen met danseres Monique Peelen vervolgt zij haar muzikale zoektocht met nieuwe uitdagingen en steeds weer nieuwe grenzen om te verleggen. Naast haar muziek met Flamencosa heeft Annemiek ook een solo-repertoire opgebouwd van Spaans-, Engels-, Nederlands- en Limburgstalige muziek.

Met flamenco als grote inspiratiebron geven Monique Peelen en Annemiek Kusters op eigen wijze vorm aan flamenco-muziek en dans. Met "Flamencosa" roepen zij een warme sfeer op met "las cosas de la vida". Een spiegeling van het leven. Vurig of juist ingetogen, met passie en pit! Monique Peelen danst haar interpretatie van traditionele flamenco- dansen. Annemiek Kusters speelt gitaar, zingt Spaanse cantes, en vertelt iets over de achtergronden van de flamenco en de teksten en gedichten waarover ze zingt.

Teksten over leven, liefde en bezieling...
FlamencosaPrivacy-informatie voor bezoekers van deze website
Copyright © 2006 - 2022
Limburgse Kunstkring / Theo Solberg.
Alle rechten voorbehouden.